Friday, December 27, 2013

.:kenapa?:.

hi...
cume nk luahkan ape yg ak rase sikit...
kadang2 sy xtau nape awk ske delete post yg sy bg ataupn yg die bg kt wall awk...
padahal kdg2 kite nk bg awk semangat...
awk ckp org lain takot nk buat perubahan...
sedangkan awk pn xbrani nk buat perubahan...
terutamanya perubahan tentang dia yg sy minta...
awk sllu ckp xpk dulu ape perasaan org yg mendengar...
tp bile pendengar bg reaksi yg kurang enak..
xpasal2 kene marah...
sedangkn,ape yg awk ckp tu la yg 'trigger' reaksi pendengar...
bile awk cerite hl fmly awk,sy cube bg reaksi yg positif...
walapun mse tu awk kusut dn bengang...
tp bile sy cite hl fmly sy,ketika sy kusut..
awk tros pk negatif,pk yg bukan2...
dn xsegan silu bg tau sy ape yg awk rse tnpa pk ape yg bakal sy rse...
always dn xprnh berubah...
kdg2 kn,knape kite xley pk...
ape yg kite ckp tu sbnornye kite spttnye lontarkan pada diri sndiri dulu...
sb tu org dulu2 sllu pesan...
jgn ckp buruk kt org,kelak akn terkene pada diri sendiri...
n pn peringata tuk dr sy jugak..
maaf lah kalau terasa...

Saturday, December 21, 2013

.:Da biGgest test tO mat taHar Fml 2013:.

Bismillah........................

dalam hidup kita ni,stiap hari ade saje dugaan yg datang....
tp yang pasti dugaan yg ALLAH berikan pada kita tu adalah sesuatu yg kita mampu untuk handle...
cume bergantung kpade kite utk solve dat problem..
dn baru2 ni,satu dugaan yg ak rase besar dtg dlm hidup kami sekeluarga...
dn ini sangat menguji kesabaran semua...terutama mk dan ayah....
disebabkn rancangan org lain,adik ak pulak yg menjadi mangsa...
sumenye dah pn selesai dengan jaminan tetapi masih lg perlu dibicarakan akan datang....
kecian ak tgok mk ayah mencari lubuk utk menuba...
insya allah,semuanya akan segera selesai....
harap2 perkare ini dijadikan pengajaran buat dirinya dan semua...
dn harap2 smoge selepas ini TIDAK akan ada lg berlaku hal yg seperti ini...
serikkk....

Tuesday, December 17, 2013

JANJI TUHAN~ika dewi



n lagu ika dewi cipta sume pmpn2 di luar sane....
katenye jodoh itu bukan siap cepat dia dapat,tp adalah rahsia allah....
jadi sampai masa mesti akan ade...
xperlu dipakse...
tengs ika.....
naissss this songs...

Friday, December 6, 2013

.:interview F~~insya allah:.

Bismillah Hirrahman Nirrahim.....
Assalamualaikum w.b.t.....

5 Dec 2013...
Setelah sekian lame menanti....
akhirnya pada hari nih aku dapat interview(iv) kt F....
mase hari iv tu,ak jmpe member lame kt UTM dulu.....

Pn. Noraraba'afyah....
commel kn die,berseri2 jek muke dengan kandungan yg memboyot tu...
Ramai sangat org yg attend iv tu...
ak lk,still dgn commot ak,pakaian kedut bagai....huhuhuhu..
al-maklumlah,sume nk grab opportunity kj dlm sektor kerajaan walaupn F ni half2 gomen....
walaupun ak rase kurang konfiden yg ak akan dapat,tp skurang2nya ak dah lakukan yg terbaekk dr iv ak sblom ni..
semoge kali ni,naseb yg baik menyebelahi ak.....
kptsn die bln 1,dn ak sgt berharap ak dapat kj tu....
aminnnn.....insya allah....

Saturday, October 19, 2013

.:terukir di bintang:.

video
awak....
video n mcm pe yg sy rse....
xkesah la awk uat pe kt sy...
tak mungkin hilang cinta sy pd awk tau!!

.:what a bad day!!:.

as usuall,now i am unemployed...
at my hometown lanchang...do da same routine everyday...
but today is a bad day for me since morning....
wake up early in da morning....
cooked nasik goreng for rasyid....and tidy up da whole house...
but suddenly,plate broken with some food inside it...
then,when i want to siang ikan patin pemberian si dia....
tapak tangn kene lk sengat die....
abih berdarah....so,cancel siang ikan...
then,i masak sup sayor...tetibe trlebih garam lk...
padahal xprnh2 jadik sblom n....
pstu,kononnye nk jerang air....terlupe lk nk tutup sampai da nek kering da air dalam cerek...
hadehhhh~~
hope untill tonite,there is nothing happen anymore...
what a bad day!!
sigh~~


i oredy noe...if i story to him about dis matter...
he just take it easy...just want me to put some oil...only dat...
and then,after dat...i am really sure he never concern bout dis anymore...
just like before...thank god i rarely sick.. ^_^
but for me..if he sick or something...
i will make sure he ate da medicine,get enough rest...and follow up by ask what he feels afta dat...
if not,for sure i'm sulking...ahha~~
but,its ok now...
i feel better....
tengs cuz i have u...weeee~~~

Friday, September 20, 2013

.:finally~~:.

 
i officially resigned from astro as cse on 10 sept 2013....
huuuaarggghhhhh~~~~
and now....

i officially unemployed and stay at my hometown lanchang....
hokairee~~

Friday, August 30, 2013

.:legenye hati~~~:.

bile da antr notis brenti 2 weeks...
pegi keje pn rse bahagia jek...
tayah uat upsell...
resolved je call tu tros...
tayah susah2 nk follow up...
lantak la die nk maki2...
die ingat die bagus sgt....
pegi mampos...
da xtahan nk makan maki ko hari2...
so,baik ak brnti walaupn terpakse...
ahha~~
smoge sumenye berjalan ngn lancar...

Friday, June 7, 2013

.:sesalanku:.

Betol kn orang cakap....
bile seseorang tu da semakin jaoh dr kite,barulah kite sedar yg sebenarnye kite perlukan die dlm stiap hari2 kite...
menyesal dah xbergune da kalau sumenye da terjadi...

Wednesday, June 5, 2013

.:is there any condition??:.

there are no condition in love...
so,there should not be any regrets....
if today he will not be with me...
I still love him the same way...
not because I can't find someone else to love...
but...
loving him makes me happy...
thanks cuz allow me to love u...

Wednesday, May 15, 2013

.:kembali terjalin:.

Setelah beberapa hari, hubungn ms.q dn mr.s kembali pulih walaupn tidak seperti sedia kala..tapi masing2 bersyukur kerana masih diberi kesempatan untuk memeperbetulkan keadaan..
beberapa hari lepas,ms.q telah mendapat panggilan kerja..alangkah gembiranya hati kerana pertama kali dalam hidupnya mendapat pekerjaan..walaupun pekerjaan itu jauh dr bidang pelajarannya dahulu,tp ms.q menganggapnya sebagai satu cabaran baru dalam hidupnya..berita itu disambut baik oleh mr.s kerana setelah sekian lame,die juga menunggu perkhabaran baik itu drpd buah hatinya..
ms.q sedang asyik membelek halaman majalah perkahwinan..nth kenapa hatinya teringin untuk melihat dn mengetahui tentang hantaran dan tema2 perkahwinan..lepas tu asyik membicarakan soal perkahwinan je dengan mr.s..bergurau senda dan ada kalanya menjurus ke arah kehidupan idaman mereka..ms.q tau yg mr.s kurang selesa dengan topik itu..tp mr.s layankan jugak kerana tidak mahu pergaduhan lagi antr mereka..rupanya masih terselit lg perasaan kasih dn sayang antr kedua-dua insan ini..
semoge hubungn ini akn terus kekal tanpa sebarang masalah..selalu orang cakap,semakin lama perhubungn itu,semakin kuat perasaan dan faham memahami antara satu sama lain..tp adakah ini benar??apa yg dirasakan ms.q, dia semakin tidak memahami tidak memahami mr.s ataupun tidak memahami dirinya sendiri...dia pn masih tidak tahu...

Saturday, May 11, 2013

.:kenapa jadi begini??:.


jauh disudut hati ms.q,die masih menyayangi mr.s..dan die tau yg mr.s sgt mencintainya..tp nth kenape ms.q tidak pasti dengan perasaannye skrg..adakah ini disebabkan kehadiran ms.d dlm hidup mr.s,atau buat mse skrg n ms.q masih tidak tahu ape yg die mahukn..
tp slps ape yg berlaku smlm,ms.q tahu yg die telah melukakan ht mr.s..walaupn ms.q telah mengecewakan mr.s,tp mr.s tetap menerimenye dengan terbuke dn bersabar dgn ms.q..mulianya hati mr.s..
adkah mr.s akn mengalah dn berubah ht??adkah mr.s sudah penat untuk menyelamatkn perhubungnnye dgn ms.q??tp ape gunenye klu mr.s bersungguh2 nk menyelamatkn hbgn n klu ms.q tidak membantu??ape yg ms.q nk sbnornye??
ye,ms.q nk berada dekat ngn mr.s..nk mr.s snts disamping die..menjaga dn mengambil tahu perihal lakunye..krane ms.q dh penat dgn perhubungn jarak jauh mereka..kalau lelaki yg tentukn hala tuju sesuatu hubungn,knape tak hala tuju itu ke arah perkahwinan??atau satu ikatan yg sah..
ms.q tahu die tak bolh nk pakse mr.s dlm hal n,tp skurang2nya dengan ikatan yg mcm tu,ms.q akan rase secure utk berada disamping mr.s..
mr.s sllu brcerita tntg ms.d..ms.q tau ms.d bolh membahagiakn mr.s..malah skrg mereka lg rapat dn selesa share everythings, dn ms.d pn sanggup berubah klu mr.s menegurnye..sabarnye ms.d menunggu mr.s..lelaki yg baik adalah untuk perempuan yg baik..ms.q rase die perlu melepaskn mr.s untuk ms.d sb die tau ms.d bolh bahagiakn mr.s..biarlah ms.q sndr..tp mr.s yg tak sanggup nk lepaskn ms.q..mgkn sb perhubungan mereka yg dh lame..ms.q pn tak tahu die bolh x hidup tanpa mr.s,tp die pasti ini jln yg terbaik utk tidak menyeksa mr.s..tp adakah ini pengakhiran yg sepatutnya berlaku dlm perhubungn ini??

Monday, April 29, 2013

.:whaT do You feeL??:.


bile soal hati dan perasaan diperkatakan...

mR.g:ape perasaan ko kt die??
mS.Q:tataw,tp aku sygkn r/s tu...mgkn sb da lme..
mR.g:ape yg ko nk sbnornye dlm r/s tu??
mS.Q:aku rse cm aku tanak pape..
          cume aku risaukn die..
          aku takot die taley idup kalau tade aku..
mR.g:knape ko nk pk sl die???
          knape tak pk sl diri ko je??
          ko n ibarat cm satu novel yg tajuk nye tentang ko...
          tp ending cite tu sl die...sl diri ko mengalah dn dikhianati...
          nk ke cmtu??
mS.Q:mang la aku tanak...tp......
mR.g:hati n taley dipakse taw...
         ke ko takot jd "A"??ko n mst da kene penyakit "A"...
mS.Q: tade la wei...mne de...
          ade ke org nk kt aku lg klu die tade??
         die tape la,ade org sudi tgu die....
        aku tade sesape...ade die jek...
mR.g:tengok...kn btol ko n kene penyakit "A"..
       jodoh ade kt mne2 la...
       skrg n cube pk sl diri ko...hidup ko...
       klu btol die nk ko,mst die da msok meminang ko...
       buat tanda....bknnye bg alasan...
       r/s tu perlu ade alasan ke??
        ko pk la elok2 k...aku tanak mempengaruhi keputusan ko...
mS.Q:kdg2 aku pk cm aku nk end up sume n...
        aku nk single...jaoh dr masalah...
       lgpn aku tak declare pape pn ngn die...
        tp btol ke keputusan aku n???
       da penat aku pk...
       dn kdg2 aku rase cm tanak pk da...
       da la,tanak ckp lg k...


ssh kn klu ckp sl hati dn perasaan n....
sampai bile2 pn xabih...
kalau tade sefahaman,mcm mne nk idup same kn??
pk2 kn lah....

.:deciSion maKing:.



ade org ckp...
tak salah tuk kite berubah ke arah kebaikan...
klu kite berubah demi org,perubahan tu takkan kekal lame...
berubahlah untuk diri sendiri iQa..
ko yg tau bile dn knape ko patut berubah..
mne yg ko nk??
buat perkare x elok dn orang mengate...
atau 
buat perkare elok dn orang mengate...
mulut manusia n mang tak pernah n ttp...
buat baik pn kene mengate,buat jht pn org kate..
so,pilih la mne yg ko nk...
keputusan tu kt tangan ko...

Tuesday, April 23, 2013

.:whatsapp n we chat....jom!!:.


tak sangke aku 
rupe2nye anst sony symbian aku tu ley masok 
whatsapp 
dan 
we chat...
yeay!!
suke gile....
skurang2nye tayah la aku sibuk2 nk beli anst bwu smate2 nk application tu...
ley la aku replay byk kali sore2 diorang kalau aku windu...
hahahaha...
gile kn aku??
jom we chat pat!!

.:sedikit kesedaran:.

Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia....

hidup n kn macam roda...sekejap kite kt atas..tetibe je kite da kt bawah...
kadang2 kite pn tak sedo bile jadik cmtu kn??


sb tu kite kene mensyukuri nikmat dan kurniaan yg telah ALLAH berikan kepada kite...
aku bersyukur kerana telah diberikan kehidupan pada hari ini....
bersyukur kerana dipertemukn dengan orang yg boleh membimbing aku...
bg nasihat dn mendengar masalah aku....
neutral dn tidak menggunakan emosi dalam menangani aku....


syukur...alhamdulillah....
terima kasih...


banyak perkare2 yg positif yg aku SEDUT dr beliau....
sungguh aku kagum dengan ketabahannya....
walaupun byk masalah dn rintangan yg beliau hadapi,tp beliau tidak prnh mengalah....
biarlah ape yg orng buat dekat die,die still redha jek...
sb die sllu ckp...allah akn membantu orang2 yg teraniaya....
aku mang stuju sangat....
tp bile duk ngn die,bawu aku sedar betapa kerdilnya diri ini....
byk yg aku tak tau,dn byk yg aku da abaikan...
masya allah...

aku perlu berubah....
insya allah....inilah masanya....